ΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

ΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Συγγραφέας: Σπυρίδων Γεωργάκης, Ομότιμος καθηγητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ

ISBN 978-960-357-116-2
Σελ. 422, 17*25, σκληρό εξώφυλλο
Έκδοση 2014

Μειωμένη τιμή!
19,11 € με Φ.Π.Α.

31,85 € με Φ.Π.Α.

Έκπτωση!

(η τιμή μειώθηκε κατά 40 %)

Τα προϊόντα που παράγονται από το κρέας, τα κρεατοσκευάσματα, ήταν γνωστά από την αρχαιότητα. Το σουβλάκι ήταν γνωστό στα νησιά των Κυκλάδων από τη νεολιθική ακόμα εποχή. Στην αρχαία Αθήνα, την εποχή του Σωκράτη, συνήθιζαν να τρώνε «κρεάδια αλίπαστα και αποξηραμένα». Στην Κίνα, 580 χρόνια π.Χ., ήταν γνωστό προϊόν από κρέας αιγός ή προβάτου που αποξηραίνονταν στον αέρα. Σήμερα, τα κρεατοσκευάσματα, έχουν παγκόσμια εξάπλωση. Η κατανάλωσή τους σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη καλύπτει ένα σημαντικό τμήμα του καθημερινού σιτηρεσίου των λαών της Γης, ειδικά των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών.
Στο βιβλίο «ΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ» εξετάζονται οι πρώτες, οι βοηθητικές και οι πρόσθετες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους. Περιγράφονται η τεχνολογία και η υγιεινή της παραγωγής τους, τα ελαττώματα, οι αλλοιώσεις και ο έλεγχός τους. Ιδιαίτερο κεφάλαιο αφιερώνεται στα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.
Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσοι ασχολούνται με τον σημαντικό αυτό κλάδο της παραγωγής τροφίμων. Στο επιστημονικό προσωπικό και τους φοιτητές των Πανεπιστημιακών Σχολών και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας (Κτηνιατρικές, Γεωπονικές Σχολές, Σχολές Χημικών και Χημικών Μηχανικών, Σχολές Επιστημών Υγείας και Διατροφής). Ακόμα, απευθύνεται στο επιστημονικό προσωπικό των Δημόσιων Υπηρεσιών που έχουν σχέση με τα τρόφιμα (ΕΦΕΤ, Υπηρεσίες Γενικού Χημείου του Κράτους, Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, Τελωνειακές Υπηρεσίες, Ερευνητικά Ιδρύματα). Τα επιστημονικά στελέχη των βιομηχανιών και βιοτεχνιών που ασχολούνται με την παραγωγή κρεατοσκευασμάτων, θα βρουν πολύτιμες πληροφορίες και θα βοηθηθούν στην αντιμετώπιση θεμάτων και προβλημάτων της καθημερινότητας καθώς και στην προσπάθειά τους για την ποιοτική βελτίωση των προϊόντων τους.

Καλάθι  

Χωρίς προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή

Νέες Εκδόσεις

  • Προγραμματίζοντας στη γλώσσα C με τη βοήθεια λυμένων παραδειγμάτων

    Προγραμματίζοντας στη γλώσσα C με τη βοήθεια λυμένων...

Advertising