ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ

Συγγραφείς: Ιωάννης Δ. Κάτανος, Ομότιμος Καθηγητής τμήματος Ζωικής Παραγωγής ΑΤΕΙΘ

Βασίλειος Σκαπέτας, Αναπληρωτής Καθηγητής τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, ΑΤΕΙΘ

Μειωμένη τιμή!
33,15 € με Φ.Π.Α.

36,83 € με Φ.Π.Α.

Έκπτωση!

(η τιμή μειώθηκε κατά 10 %)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η Φυσιολογία των Αγροτικών Ζώων μελετά τις λειτουργίες του οργανισμού των ζώων, που βασίζονται στους βιοφυσικούς και βιοχημικούς νόμους. Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσονται περιληπτικά οι φυσιολογικοί μηχανισμοί και οι λειτουργίες των διαφόρων συστημάτων του οργανισμού των Αγροτικών Ζώων.
Στους μονοκύτταρους οργανισμούς (βακτήρια, πρωτόζωα) όλες οι λειτουργίες για την ύπαρξη και διατήρησή τους στη ζωή επιτελούνται από ένα κύτταρο. Στους πολυκύτταρους οργανισμούς, όπως είναι τα αγροτικά ζώα, τα κύτταρα εμφανίζουν μία μορφολογική και λειτουργική διαφοροποίηση (εκκριτικά, νευρικά κτλ. κύτταρα). Έτσι ομάδες διαφοροποιημένων κυττάρων σχηματίζουν τους ιστούς, ενώ περισσότεροι ιστοί μαζί σχηματίζουν τα όργανα. Σύνολο οργάνων με κοινό λειτουργικό στόχο σχηματίζουν τα συστήματα, το σύνολο των οποίων αποτελούν τον πολυκύτταρο οργανισμό.
Η αλληλεπίδραση και ο συντονισμός της λειτουργίας των διαφόρων οργάνων και συστημάτων έχει σαν αποτέλεσμα την αρμονική λειτουργία όλου του οργανισμού (υγεία του ζώου), ενώ κάθε διαταραχή της λειτουργίας αυτών προκαλεί διαταραχή στον οργανισμό (ασθένεια του ζώου).
H Φυσιολογία, λοιπόν, είναι η βιολογική επιστήμη που μελετά τις βιοφυσικές και βιοχημικές λειτουργίες των ζωντανών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου ή με πιο απλά λόγια τον τρόπο λειτουργίας ενός οργανισμού ή ενός συστήματος του οργανισμού.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Έτος έκδοσης 2015
ISBN: 978-960-357-120-9
σχήμα 17*24, σελ. 364

Καλάθι  

Χωρίς προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή

Advertising