ΝΟΣΟΛΟΓΙΑ ΧΟΙΡΩΝ

ΝΟΣΟΛΟΓΙΑ ΧΟΙΡΩΝ

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Σπαής, Κτηνίατρος MSc, PhD, Oμότιμος καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ.


Μειωμένη τιμή!
25,38 € με Φ.Π.Α.

29,86 € με Φ.Π.Α.

Έκπτωση!

(η τιμή μειώθηκε κατά 15 %)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η ύλη αυτού του βιβλίου επιλέχθηκε με τέτοια φροντίδα, ώστε να συμπεριλαμβάνει τα κυρίως απαραίτητα στοιχεία, που η γνώση τους μάς επιτρέπει να διενεργούμε μια γρήγορη και ορθή κατά το δυνατόν κλινική διάγνωση ενός νοσήματος χοίρων. Είναι, όμως, γνωστό ότι η διενέργεια μιας ορθής κλινικής διάγνωσης, μόνο για το λόγο ότι μπορεί να είναι γρήγορη, συμβάλλει πάρα πολύ σημαντικά στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας που θα γίνει. Ειδικότερα στην περίπτωση των χοίρων, δεν είναι υπερβολή αν λεχθεί ότι πολλές φορές η επιτυχής προστασία της εκτροφής τους εξαρτάται αποκλειστικά από την ταχύτητα της διάγνωσης του νοσήματός τους. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι σαν «κλινική διάγνωση» εννοούμε εδώ, όχι μόνο αυτήν που βασίζεται κυρίως στα συμπτώματα της νόσου, αλλά και εκείνην που στηρίζεται και στα μακροσκοπικά παθολογοανατομικά ευρήματα που προκύπτουν μετά από τη διενέργεια νεκροτομής. Κι αυτό, διότι στην πράξη κατά την κλινική εξέταση χοίρων, και ιδιαίτερα χοιριδίων, πολύ συχνά οι συνθήκες είναι πρόσφορες να γίνεται παράλληλα και νεκροτομή. Η τελευταία μάλιστα, στην περίπτωση των χοιριδίων, είναι αρκετά σύντομη και εύκολη.

Το βιβλίο περιλαμβάνει συνολικά στην ύλη του επτά κεφάλαια. Τα πέντε πρώτα (Α, Β, Γ, Δ και Ε) αναφέρονται στα διάφορα συνήθη νοσήματα των χοίρων. Το έκτο (ΣΤ) αφορά στην υγιεινή των χοιροστασίων και των συνημμένων χώρων, ενώ το έβδομο (Ζ) περιλαμβάνει πίνακες με τις υποδείξεις των θρεπτικών αναγκών των χοίρων.
Τα πρώτα πέντε κεφάλαια αναφέρονται σε νοσήματα που προκαλούνται από γενεσιουργά αίτια που ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Το καθένα από τα νοσήματα -στη συντριπτική πλειονότητά τους- περιγράφεται με τους ίδιους υπότιτλους που είναι: Ορισμός, Γεωγραφική εξάπλωση-Επιπτώσεις, Αιτιολογία, Παθογένεια, Συμπτώματα, Παθολογοανατομικά ευρήματα, Διάγνωση και Θεραπευτική αγωγή.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ISBN 978-960-357-110-0
Έτος έκδοσης 2013
Διάσταση 17x 24
Σελίδες 312


Καλάθι  

Χωρίς προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή

Νέες Εκδόσεις

  • Προγραμματίζοντας στη γλώσσα C με τη βοήθεια λυμένων παραδειγμάτων

    Προγραμματίζοντας στη γλώσσα C με τη βοήθεια λυμένων...

Advertising